אומנות הבישול והאפייה המלונאית

המגמה מיועדת לתלמידי תיכון יצירתיים בעלי גישה לבישול, שתחום המלונאות מושך אותם.
תכנית הלימודים משלבת בסיס עיוני בתחום מדעי התזונה וכוללות נושאים מגוונים: הקשר בין צרכים תזונתיים לקבוצות גיל שונות, אבחנה בין קבוצות מרכיבי המזון, העמקה בצרכים תזונתיים ייחודיים במחלות כרוניות שכיחות, התאמת כמות המזון ואיכותו לצורכי הגוף, השמנה והרגלי אכילה מאוזנים ובריאים.
הלימודים בהתמחות "אומנות הבישול והאפייה המלונאית" מלווים בסדנאות ובהתנסות עצמית של התלמידים.
המגמה משלבת בין לימודים עיוניים להכשרה מעשית באמצעות סדנאות, סיורים לימודיים והתמחות מעשית בתחום.

תעודות סיום:

במידה ועמד בדרישות כל תלמיד יקבל בסוף לימודיו את התעודות הבאות:
* תעודת בגרות- של משרד החינוך בהתאם ליכולותיו והישגיו של התלמיד

* תעודת הסמכה- מקצועית של משרד הכלכלה בהתאם להישגי התלמיד

בהמשך:

יוכל בוגר ההתמחות להשתלב במקצועות הבישול האפייה והאירוח בבתי מלון ובמסעדות ולהמשיך ללמוד עד קבלת התואר שף.

 

 

מגמת בישול מלונאי